2015. aug 13.

Amiről kellemetlen beszélni

írta: Mr. Bogyó
Amiről kellemetlen beszélni

Nyáron még gyakoribb a hüvelygomba

Strandolás, uszoda, wellness pihenések, termálfürdők, amire már oly régen vártunk. Megérdemelt kikapcsolódás, melyről kívánatos lenne hüvelygomba nélkül hazaérkezni. Nem megijedni kell, hanem mindent megtenni annak érdekében, hogy elkerüljük a kellemetlen női fertőzéseket.

Mik is a hüvelygomba tünetei?

-       kiütés a bőr körül, vöröses foltok

-       erős, később már kínzó viszketés, mely hirtelen jelentkezik

-       sűrű és nagy mennyiségű hüvelyváladék

Nem túl kellemes érzések, túlzás nélkül megkeserítik egy nő napjait, a nyaralás még rémálommá is változhat.  Ha már megvan a baj, megfelelő készítményekkel, már néhány nap alatt hatásos eredményt érhetünk el gyógyulásunkban, de mit tehetünk a prevenció érdekében?

Rendkívül érdekes, hogy a bérflóra természetes helyreállítását elősegítő készítmények már teljesen beivódtak a köztudatba, s azokat előszeretettel használja is kicsi és nagy. Mint tudjuk, erre azért van szükség, mert egy esetleges antibiotikumos kezelés hatására ezek a fontos baktériumok elpusztulhatnak. Ennek folytán gyengül immunrendszerünk és leromlik a szervezetben végbemenő természetes kiválasztási folyamat.

Itt álljunk meg egy pillanatra! A fenti megállapítás érvényes a hüvelyflórára is. E szerint a hüvelyben lévő hasznos baktériumokat is helyre kell állítanunk egy esetleges gyógyszeres kezelés után. (nem a kezelés közben!). Ez bizonyított tény, hiszen a hölgyek nagy százalékban akkor tapasztalnak hüvelygombát, amikor előtte antibiotikum kúrán estek át.

A „C” vitamin itt is hatásos segítség lehet

 

Minden esetben fogadjuk meg nőgyógyászunk tanácsát, de aki az év minden napján szeretne a megelőzésre koncentrálni, hívja nyugodtan segítségül jó barátunkat, a C vitamint. A homoktövisben a narancs és a citrom C-vitamin tartalmának a tízszerese található meg. Ez azt jelenti, hogy a hazánkban élő növények közül a homoktövis tartalmazza a legtöbbet. Hatása a hüvelygomba kezelésében annyi, hogy visszaállítja a hüvely savas kémhatását, elősegítve ezzel az ott megtalálható úgynevezett Lactobacillus-flóra növekedését.

Szólj hozzá