2015. júl 08.

Nyári kellemetlenségek

írta: Mr. Bogyó
Nyári kellemetlenségek

Mi folyik odabenn?

A forró napok, izzasztó éjszakák, a ragyogó napsütés, amellett, hogy imádjuk a nyarat, szervezetünket megviselhetik. Nem csak az idősek, a krónikus betegségben szenvedők és a gyermekek azok, akikre nagyon oda kell figyelnünk. Mi lehet segítségünkre – fiatalabb korosztályt is beleértve - hogy megóvjuk, erősítsük szervezetünket?

Sokan úgy gondolják, vitaminokra inkább télen van szüksége a szervezetnek, de ez egy tévhit. Legfeljebb annyi benne az igazság, hogy télen nem tudunk magunkhoz venni annyi természetes vitamint, mint a melegebb hónapokban. Kevesebb a gyümölcs, a friss zöldség. Nyáron viszont az olyan vitaminok iránt nő meg az igény, melyekkel kifejezetten az évszakból adódó kellemetlen tünetek előzhetőek meg. Csodálatos a természet, pontosan tudja, hogy egy emberi szervezetet mikor és mitől védhet meg. Nincs ez másképp most – a kánikulában sem.

Mire van szükségünk elsősorban?

Tudjuk, hogy C-vitaminra minden nap nagyon nagy szükségünk van. Kutatások szerint túladagolni nem tudjuk, a vizelettel kiürítjük a felesleges mennyiséget. A C-vitamin immunrendszerünk őre, védelmezője. Erősíti szervezetünket, megóv minket számos kórokozótól, betegségtől. Nyáron is nagy szükségünk van rá, nem csak télen!

Az A-vitamin szintén elengedhetetlen a meleg évszakban, hiszen szemünk épsége nagymértékben ettől a vitamintól függ.  Bőrünk egészsége szintén rendkívül fontos, megóvása különösen nyáron. Ilyenkor a napozás miatt fokozottan ügyelnünk kell rá, védeni és óvni a káros következményektől.

Az egyik legjobb segítségünk a homoktövis lehet. Nagyon nagy mennyiségű C- vitamin (tízszer annyi, mint a citromban!) tartalma különböző fertőzésektől véd meg bennünket, nyáron is. Ahogy említettük, a homoktövis A-vitaminban is rendkívül gazdag. Hatásos módon, a homoktövis rendszeres fogyasztásával a szervezet belülről építi ki a bőr védekezőképességét a nap okozta káros hatások ellen. Véd a leégéstől és elősegíti a természetes barna szín kialakulását.

 

A homoktövis igaz barátunk minden évszakban. Használjuk ki segítségét, fogyasszuk egészséggel, tegyünk meg mindent szervezetünk - lehetőleg természetes módon történő – megóvásra a nyári hónapokban is!

Szólj hozzá