2015. júl 02.

Immun – a tökéletes rendszer

írta: Mr. Bogyó
Immun – a tökéletes rendszer

Mi is ez egészen pontosan?

Immunrendszerünket bátran nevezhetjük testünk, szervezetünk védőbástyájának. E rendszer a felelős egészségünk fenntartásáért, annak biztosításáért, megőrzéséért. Ezért aztán nyugodtan állíthatjuk, ha immunrendszerünk rendben van, mi is rendben vagyunk. Nem igen lehet ennél semmi fontosabb, ha az egészségről beszélünk, itt kezdődik minden.

Az immunrendszer rengeteg tennivalóval foglalatoskodik nap, mint nap. Feladata többek között megbirkózni a támadó vírusokkal, baktériumokkal, melyekből a mai világ – sajnos - nem szenved hiányt. Ez a rendszer nem csak arra hivatott, hogy megvédjen minket ezektől a kórokozóktól, hanem arra is, hogy egyéni védekező rendszerünket a megfelelő módon kiépítse. Ha ez rendben van, hatékonyan védekezhetünk ellenük, tehát szervezetünk önállóan birkózik meg a minket megtámadó betegségekkel.

Fontos, hogy megfelelően működjön!

Ha immunrendszerünk tökéletesen működik, nem leszünk betegek. Ez egy egyszerű tény, és mint olyan, megkérdőjelezhetetlen. Így aztán jó, ha tudjuk, minden nap tennünk kell azért, hogy megfelelően működjön. Ha ezt tesszük, elkerülhetnek minket a betegséget, fittnek, erősnek és egészségesnek érezhetjük magunkat. Több módon tehetünk jót immunrendszerünkkel.

A helyes – változatos, vitaminokban gazdag – táplálkozás mellett a mozgás fontosságát is érdemes kiemelni. A sport szintén erősíti az immunrendszert, edzetté tesz bennünket és növeli az állóképességet. Az egészséges táplálkozással és a megfelelő mennyiségű vitamin bevételével folyamatosan erősíthetjük, turbózhatjuk az immunrendszert. A vitaminok, ásványi anyagok létfontosságú részei kell, hogy legyenek mindennapjainknak.

A téli hónapokban, különösen, de a többi évszakban is oda kell figyelnünk a vitaminbevitelre. Előfordul, hogy magával a táplálkozással nem jut elegendő mennyiséghez a szervezet és pótolnunk kell azokat. Nem kell azonban feltétlenül a tablettákhoz nyúlnunk.

A természet tele van vitaminban gazdag zöldségekkel, gyümölcsökkel, melyek fogyasztása hatékony segítség immunrendszerünknek. Ilyen vitaminbomba például a homoktövis. Nagyon nagy mennyiségű C-és E-vitamin található benne, de A-vitaminban is rendkívül gazdag. Fontos hatóanyagainak száma a százat is meghaladja. Egy jó kis főzet belőle, egy finom szörp elfogyasztása például csodákat tesz immunrendszerünkkel.Gyorsan meg is köszöni és pillanatok alatt meg is hálálja. Hogy mivel? Egészséggel, jó közérzettel és a betegségek elleni hatékony védekezéssel.

 

Figyeljünk tehát oda immunrendszerünkre nap,mint nap! Kezdjünk el tudatosan élni és megtenni mindent annak érdekében, hogy a támadni készülő betegségeknek esélyük se legyen!

Szólj hozzá