2015. aug 20.

Jobb a naturális, mint a mesterséges!

írta: Mr. Bogyó
Jobb a naturális, mint a mesterséges!

Egészséget szeretnénk?

Már a csapból is az folyik, mennyire fontosak szervezetünk számára a vitaminok. Naponta halljuk rádióban, televízióban, olvashatjuk újságokban, hogy a különféle vitaminok és ásványi anyagok fogyasztása milyen nagy mértékben befolyásolja testünk, szellemünk működését, s hogy azok hiánya milyen módon keserítheti meg mindennapjainkat. Igen, úgy tűnhet, hogy ezt már mindenki tudja, mégsem lehet ennek fontosságát elégszer hangsúlyozni.

Természetesen!

Nem törvényszerű azonban, hogy megrohamozzuk a gyógyszertárakat és a vegyileg előállított vitaminok rabjai legyünk. A természetben is megtalálható minden egyes vitamin, ráadásul olyan formában, mely nem tartalmaz hozzáadott hordozóanyagot. Ezáltal csak azt adjuk a szervezetnek, amire valóban szüksége van.

A szintetikus vitaminoknál - orvosok által leírt adatok alapján – bizonyítást nyert, hogy azok csökkentik más tápanyagok hasznosulását a szervezetben, sőt még a vesét is megterhelhetik. Az is bizonyított tény, hogy a mesterséges úton előállított vitaminok soha sem képesek betölteni a természetes vitaminforrások szerepét. Tudni kell azt is, hogy szintetikus formában a vitaminok nem rendelkeznek enzimekkel, koenzimekkel, melyek a rendeltetésszerű működésükhöz elengedhetetlenül szükségesek. A fent említett fontos anyagok viszont kivétel nélkül megtalálhatóak a természetes vitaminokban.

 

Figyeljünk oda tehát étkezésünkre, a változatos táplálkozásra és lehetőség szerint fogyasszunk természetes vitaminban gazdag ételeket! Ezzel nagyon sokat tehetünk egészségünkért. A természet felajánl számunkra olyan gyümölcsöket, növényi táplálékokat, melyek sok esetben szinte minden létfontosságú vitamint tartalmaznak. A homoktövisből készült termékek fogyasztásával például bevihetjük az összes szükséges vitamint, melyre napi szinten szükségünk van. C vitaminból például tízszer annyi mennyiség található benne, mint mondjuk a citromban, vagy a narancsban. Sok benne az A, B és E vitamin, ezen kívül rendkívül gazdag fontos enzimekben és ásványi anyagokban.

Szólj hozzá