2015. júl 05.

Az immunrendszer erősítése

írta: Mr. Bogyó
Az immunrendszer erősítése

Étkezés fontossága

Immunrendszerünk védelme, erősítése, ellenálló képességünk fenntartása a legfontosabb dolog egészségünk megőrzése érdekében. Megfelelő táplálkozással, vitaminok bevitelével – lehetőleg természetes formában – biztosíthatjuk szervezetünk védelmét a különféle kórokozók, baktériumok és vírusok ellen. Fontos tudni, hogy csupán a napi vitaminszükséglet fedezésével már számos tünet, betegség megelőzhető.

Ha az immunrendszer legyengült, sokszor gyors megoldás lehet az életmódváltás, a vitaminok fogyasztása mellett. Vitaminokat bevihetünk helyes táplálkozással, sok gyümölcs, zöldség és fehér húsok, halak fogyasztásával. E mellett a természet felkínál számunka csodálatos vitaminbombákat, mint például a homoktövis. Felsorolni is nehéz, mennyi fontos vitamin, ásványi anyag található meg benne. A bogyójából készült szörp fogyasztása például csodákat tesz immunrendszerünkkel. Igazi vitaminkombináció található benne, hogy csak az A, C-és E-vitaminokról beszéljünk, melyek együttesen vannak jelen ebben a pici gyümölcsben. Igazi turbó az immunrendszernek, sokkhatás a bacilusoknak.

Mozgással az egészségért

A megfelelő táplálkozás tehát rendkívül fontos dolog. A vitaminokat már megadtuk szervezetünknek, de még mindig van egy lényeges feladatunk. Ez nem más, mint a sport. Ha eltunyulunk, nem mozgunk kellő mennyiségben minden nap, akkor még mindig nem tettünk meg minden tőlünk telhetőt egészségünk védelmében. A sport feltölti szervezetünket energiával, sejtjeink megfelelő oxigénellátása csak ebben az esetben lehet biztosítva.

Tudjuk, hogy izmaink, ízületeink napi szintű „karbantartása” mennyire fontos. Számos kellemetlen betegség kerül el bennünket, ha odafigyelünk a napi szintű mozgásunkra. Itt nem kell feltétlenül megerőltető dolgokra gondolni, különösen, ha figyelembe vesszük a fokozatosság elvét. Egy harminc perces séta minden nap, egy könnyed úszás, vagy kerékpározás teljes mértékben megfelelő, megerőltetés nélkül. Testünk, lelkünk felfrissül, mintha kicserélődtünk volna.

Felismerve a napi szintű mozgás azonnali jótékony hatását, azt fogjuk tapasztalni, hogy már igényünk lesz rá, beiktatjuk mindennapjainkba és késztetést érzünk arra, hogy sportoljunk. Az immunrendszer erősítése mellett, nem elhanyagolható hatása a mozgásnak, hogy ilyenkor úgynevezett boldogsághormonok szabadulnak fel szervezetünkben. Ezáltal jobb lesz a kedvünk, vele együtt közérzetünk, növeljük munkánk hatékonyságát és érezzük, mindent megtettünk egészségünk megőrzése érdekében.

 

Menjünk hát ki a szabadba, pattanjunk kerékpárra, vagy sétáljunk egy nagyot és tapasztaljuk meg saját bőrünkön a mozgás adta jó közérzetet!

Szólj hozzá