2015. jún 26.

5 érv a homoktövis mellett

írta: Mr. Bogyó
5 érv a homoktövis mellett

Bár a legtöbben a tavasztól-őszig terjedő időszakban szoktunk megküzdeni a különböző betegségekkel, mégis sokszor nyáron is sikerül bekapnunk valami náthát, fertőzést, egyéb kellemetlenséget, ami szó se róla, alaposan megsorozhatja az immunrendszerünket.

Igaz, hogy a melegebb évszakokban sokkal több vitaminhoz tudjuk juttatni a szervezetünket, mint mondjuk télen, de ha kifejezetten problémás az immunrendszerünk, akkor a nehéztüzérséget kell bevetni, természetesen az ilyenkor szokásos gyümölcs és zöldségdömping mellett.

A homoktövis, illetve annak bogyója pont ilyen! Egy nyavalyaűző nehézbombázó, amelynek valamilyen formában (tabletta, kapszula, szörp, lé) történő fogyasztásával könnyen felturbózhatjuk a szervezetünket.

De nézzük mik a legfontosabb, homoktövis mellett szóló érveket:

1.    Több mint százféle hatóanyagot tartalmaz – amikor tehát azt mondtuk, hogy vitaminbomba, akkor talán még finoman is fogalmaztunk. Néhány sorban nehéz is lenne felsorolni, hogy mi-minden található benne, de már nagy mennyiségű C-és E-vitamintartalma is önmagáért beszél.

2.    Keleten gyógyszernek minősül – bár az őseink is tudták már értékelni ennek a csodanövénynek az érdemeit, itthon mégis „csak” egészséget segítő gyógynövényként tartjuk számon, míg például Kínában gyógyszer minősítése van.

3.    Többféle formában is használható – így például ihatunk homoktövisből készült teát, szörpöt is, de fogyasztható akár lekvár formájában is.

4.    Külsőleg és belsőleg is nagyon hatásos – ha a betegségek elleni védekező-rendszerünket szeretnénk egy kicsit feljavítani, akkor mindenképp együnk, igyunk valamilyen formában homoktövis-kivonatú termékeket, de ha például a gyulladt szemünkre vagy éppen a napon leégett bőrünkre keresünk valamilyen gyógyírt, akkor is jó választás lehet a homoktövis, persze ebben az esetben valamelyik külsőleg alkalmazható verziója.

 

5.    Az allergia ellen is kiváló! Bizony, aki rendszeresen fogyaszt homoktövist, annak sokkal kevésbé gyűlik meg a baja a pollenszezonnal. 

Szólj hozzá